Rock Zottegem 2012: Alanis Morissette, The Cult, De Mens en Sepultura

Nieuws:Festivals
      6 maart 2012

Rock Zottegem maakte vandaag de eerste namen bekend via hun facebook pagina. Alanis Morissette, The Cult, De Mens en Sepultura zullen optreden in 2012. Meer info hieronder:

"Met Alanis Morissette maakt ROCK ZOTTEGEM vandaag zijn headliner op zaterdag bekend. De Canadese singer-songwriter brengt op 7 juli in Zottegem haar enige concert op Belgische bodem deze festivalzomer. Ze krijgt op zaterdag het pittige gezelschap van de Engelse rockband The Cult. Op vrijdag 6 juli worden liefhebbers van het hardere werk verwend met een optreden van de metalsensatie Sepultura. Ook De Mens zal dit jaar te bewonderen zijn op het Zottegemse festivalpodium. De negentiende editie van ROCK ZOTTEGEM gaat dit jaar door op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli. De voorverkoop start op 26 maart.


 

Alanis Morissette en The Cult exclusief op ROCK ZOTTEGEM

Met Alanis Morissette heeft ROCK ZOTTEGEM opnieuw een headliner van formaat geprogrammeerd. De legendarische Canadese singer-songwriter zakt op zaterdag 7 juli af naar de Zottegemse festivalweide om daar haar enige zomerfestivalconcert op Belgische bodem af te werken. Met heerlijke ongecompliceerde hits als ‘Ironic’ en het aanstekelijke ‘You Oughta Know’ en ‘Head over Feet’ belooft de doortocht langs het Zottegemse festivalpodium alvast onvergetelijk te worden.

Organisator Kurt De Loor is zeer tevreden dat hij Alanis Morissette kon strikken. “Alanis Morissette stond al jaren op ons verlanglijstje. Het is al vier jaar geleden dat de zangeres nog te zien was op een Belgisch festival. We zijn zeer tevreden dat we ze deze zomer naar Zottegem kunnen halen.”

Op zaterdag 7 juli krijgt Alanis Morissette het muzikale gezelschap van de Noord-Engelse rockband The Cult. Met hun pittige rockmuziek en unieke songteksten weten zij ongetwijfeld de harten van het Zottegemse festivalpubliek te bekoren. De liefhebbers van The Cult zijn gewaarschuwd: de rockband geef in Zottegem zijn enige zomeroptreden op Belgische bodem.

Ook Sepultura en De Mens op ROCK ZOTTEGEM 2012

Op vrijdag 6 juli kunnen ook liefhebbers van het hardere werk hun hart ophalen op ROCK ZOTTEGEM. De organisatoren strikten de metalsensatie Sepultura voor hun festival. De groovemetalband met roots in Brazilië is één van de meest gewaardeerde en populaire bands binnen het metalgenre en wordt ongetwijfeld de Zottegemse knaller op vrijdag.

Ook het 20-jarig bestaan van de Belgische rockgroep, De Mens, laat de organisatoren van ROCK ZOTTEGEM niet onberoerd. Frank Vander Linden en de zijnen geven het beste van zichzelf op het Zottegemse festivalpodium.

Dit jaar kreeg jong opkomend talent uit de streek ook de kans om een plaatsje te veroveren op ROCK ZOTTEGEM. De winnaars van de Rockrally georganiseerd door Jeugdhuis De Muze in Zottegem, White Sneakers Go, mogen al hun energie kwijt op het Zottegemse festivalpodium.

Tickets


ROCK ZOTTEGEM vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli. Tickets zullen verkrijgbaar zijn vanaf 26 maart. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt."

 

  Contact