Optreden Diablo Blvd. op maanrock stopgezet wegens 'te gevaarlijk'

Nieuws:Festivals
  Erik Vandamme    27 augustus 2012

Het optreden van Diablo Blvd.  moest een geweldig mosh en ander feestje worden voor menig metal en Diablo fan daar aanwezig. Echter werd het door de politie onderbroken , mensen die in een moshpit stonden of zich waagden aan een potje crowdsurfen werden uit het publiek gepikt en moesten hun naam en adres opgeven, ze mogen zich aan een PV verwachten wegens 'ordeverstoring' , het concert werd dan ook stopgezet wegens 'te gevaarlijk' Dit zorgde al voor heel wat commotie op enkele facebook en andere sites.


 

Mensen reageren verontwaardigd op wat is gebeurd en sommige dreigen met verdere stappen, gaat de politie hier hun boekje te buiten? Ze baseren zich op de politieverordening 2012 voor Maanrock, artikel 2 paragraaf 5: "Gevaarlijk gedrag zoals podiumspringen, sky-diving, ... is verboden.".

De band Diablo Blvd. deed alvast een mooie geste naar de fans toe, Iedereen die zijn pv of boete doormailt naar de band krijgt een merchandise pakketje opgestuurd. Dit stond te lezen op de facebook pagina van Diablo Blvd. . :

Hey iedereen. Het waarom van gisteren zal wellicht wel nooit helemaal duidelijk worden, maar daar gaat deze post niet over. Diablo bedankt gewoon iedereen die erbij was om op een coole manier gisteren zijn ongenoegen te uiten. Voor al degenen die daadwerkelijk "gedived" hebben en daardoor een pv of boete in de bus gaan krijgen, ligt hier een mooi merch pakketje te wachten.

Scan die pv in en stuur hem naar diabloboulevard@gmail.com samen met je maat! Het adres zal wel op de pv staan :-) . Het zal misschien niet de kosten dekken, maar dat pakket sturen we graag op.
Niks is vanzelfsprekend in deze wereld. Dit dus ook niet! Bedankt. #Buildersofempires 2012!


Een prachtig gebaar, toch? respect!

 

  Contact