Pukkelpop introduceert Belgische namen

Nieuws:Festivals
      14 juni 2011

Pukkelpop heeft alweer een pak namen bekend gemaakt. Nu zijn deze vooral van Belgische bodem:

Amatorski, The Bony King Of Nowhere, Kastor & Dice, Rones, Teddiedrum, Benny Zen & The Syphilis Madmen, Willow, Puggy, Steak Number Eight, Diablo Blvd, Yuko, Hoquets, Flatcat, Black Cassette, Reiziger, JFJ, Raving George, Mumbai Science, Gorki, Drums Are For Parades, Shamans Of The Deaf Country, Wallace Vanborn, SX, Kiss The Anus Of A Black Cat en The Rott Childs


 

Op donderdag wordt het genieten van het ingetogen geluid van Amatorskien The Bony King Of Nowhere, de dubstep beats van Kastor & Dice, de industriële indie-sounds van Rones en nieuwe namen zoals Teddiedrum, Benny Zen & The Syphilis Madmen en Willow. Ook Puggy komt, de band die met hun pretentieloze pop dit voorjaar drie AB’s compleet uitverkochten.

Vrijdag worden extra distortion pedalen aangerukt voor Rock Rally-winnaars Steak Number Eight en het serieuze kantje van Alex Agnew,Diablo Blvd genaamd. Verder zal je verrast worden door het verfrissende indiecollectief Yuko, het knotsgekke Belgotronics geluid van het WaalseHoquets dat het volledig met zelfgemaakte instrumenten doet en de vernieuwde poppunk songs van Flatcat. En het wordt het uitkijken naarBlack Cassette, een nieuwe band met heel wat bekend/berucht volk in de rangen. Natuurlijk ook Limburgse trots op vrijdag: zo spelen posthardcore helden Reiziger een reünie show en bewijst JFJ met hun slackerpop waarom ze de winnaars van Limbomania waren. In de Boiler Room wordt het beentjes strekken op de enige vrouwelijke dj, Raving George en de nieuwste aanwinst op lektroluv Records, Mumbai Science.

Op de laatste dag staat Gorki voor het eerst op een Pukkelpop-podium en brengen Drums Are For Parades een blazerssectie mee die luistert naar de naam Shamans Of The Deaf Country. Ook Wallace Vanborn passeert op een van zijn vele tours langs de weide in Kiewit. Meeneuriën doe je tegenwoordig vast en zeker op ‘Black video’ van SX. Op Pukkelpop spelen ze een van hun weinige shows deze zomer. En ontdek op zaterdag ook de donkere deuntjes van Kiss The Anus Of A Black Cat en de georkestreerde chaos van The Rott Childs.

Samen met de eerder aangekondigde acts als dEUS, Netsky, School Is Cool, Stromae, The Sore Losers, Customs, The Subs, Zornik, Das Pop, Highbloo, Partyharders Squad en The Hickey Underworld staan er maar liefst 36 acts van eigen bodem op Pukkelpop 2011. En nu allemaal in koor: “Oh dierbaar België, …”!